Wat vooraf ging

Wij zijn Rachelle en Thomas en we zijn sinds december 2006 samen. Door de jaren heen mochten we al samen veel avonturen beleven. Zo zijn hebben we in 2009 een half jaar door Zuid-Oost Azië (Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Indonesië, Maleisië) getrokken tijdens onze eerste sabbatical. We zijn altijd reislustig geweest, o.a. met een reis naar Noord-India (Rajasthan, Jammu en Kashmir), Zwitserland (Tour du Mont Blanc) en verschillende andere landen.

Rachelle en Thomas bovenop de Gunung Batur, Bali, Indonesië.

Rachelle en Thomas bovenop de Gunung Batur, Bali, Indonesië.

In 2014 trouwden we en en kochten we een woning in Best. We waren van plan om bij wijze van “huwelijksreis”  weer een lange reis te maken in het einde van dat jaar. Het leven liep echter anders. In datzelfde jaar kregen, maar ook verloren we ons eerste kindje, ons zoontje met de naam Maksï. De periode die volgde was voor ons erg heftig en verdrietig.

In 2015 werd Rachelle opnieuw zwanger, dit keer van onze eerste dochter, Farah. Zij kwam na een spannende zwangerschap gezond ter wereld en ze bracht vreugde terug in ons leven. Dit is dan ook de betekenis van haar naam. Toen in januari 2016 bij Rachelle schildklierkanker werd vastgesteld, kwam dit als een donderslag bij heldere hemel. Opnieuw volgde een spannende tijd. In de zomer van 2016 kwam gelukkig eindelijk het bericht dat de behandelingen en operaties hadden gewerkt. Vanaf dat moment konden we weer vooruit kijken. Begin 2017 werd Rachelle zwanger van onze tweede dochter, Julin. Zij kwam in september van dat jaar gezond ter wereld.

Door alle ervaringen die we hebben meegemaakt weten we hoe belangrijk het is om tijd samen door te brengen. Vandaar dat we al lange tijd op onze ‘bucket list’ hadden staan om samen opnieuw te gaan reizen. Niet meer met zijn tweeën natuurlijk, maar juist met onze twee dochters erbij. Begin 2018 maakten we onze plannen concreet: we planden een gezinsreis van bijna 3,5 maand naar Australië en gaan vanaf januari 2019 met een camper van Cairns, via Brisbane, Sydney en Melbourne naar Adelaide rijden!

Omdat we met kinderen reizen, hebben we gekozen voor een camperreis. Het lijkt ons voor Farah en Julin geweldig om op campings met andere kinderen te kunnen spelen en we denken dat de camper ons gezin veel vrijheid gaat bieden. In de steden leveren we de camper telkens weer in en gaan we voor een kleine week in een appartement of hotel. De hele reis zal ongeveer 16 weken duren. Voor ons is het daarnaast extra bijzonder dat ook Oma Ria (moeder van Thomas) 8 weken de reis gaat meemaken!